Vara medveten

12.08.2018

Att vara medveten om något, eller i stort kring sig själv och sitt liv är första steget till förändring. Men sen ibland så händer det att det stannar vid medvetenhet. Som om det skulle räcka så. Då kan ett uttryck som jag möter ibland låta så här, " då har jag åtminstone koll på mig själv".

Vad är det då som gör att vi inte genomför de förändringar som vi är så medveten om behöver ske?

Det behövs medvetenhet och vilja för att vara handlingskraftigt. Att gå från ord till handling. Ibland är steget långt bort och behöver processas en tid, medans ibland är steget lättare och närmare till hands. 

Se viljan som en muskel. Om du inte är van vid att använda den, så vet du kanske inte hur du ska göra. Eller du kanske inte ens är medveten om att viljan finns inom dig. Det behövs en ansträngning, inre kraft och styrka. En gnutta mod att "vilja få igång viljan". Och så klart träning. 

Många människor uttrycker till och med att den " berömda väggen" står framför, inte allt för långt bort, eller kanske precis just där nu. Det verkas tro att bara man är medveten så kan man kontrollera sitt liv, att det som man inte vill ska ske, ändå händer.  Det finns inget som gör att du behöver vänta tills att väggen är där, innan du förändrar det som behöver förändras. Du är oftast medveten om vad du behöver göra, men vågar inte riktigt släppa fram det. Det finns alltså en medvetenhet. Då har du kommit en bit på väg. Du är SÅ värdefull och SÅ värd att ha en hållbar hälsa och livsstil. Så varför inte ta chansen att förändra ditt liv nu medans förutsättningarna och möjligheten finns. Du kanske behöver ta hjälp för att få stöd och hjälp i det du känner. Du behöver inte vänta tills du fått ännu större problem och ohälsa innan valet att förändra ditt liv ska dyka upp. 

Valet finns nu, och det finns för dig. 

Om du är redo, så är jag redo att vägleda dig.

Varmt välkommen! 

https://www.malinochpeter.se/malin-coaching-eskilstuna/

Med kärlek Malin